Budgetvänlig badrumsrenovering

Att renovera badrummet är väldigt kostsamt och de flesta vet om att badrummet är ett av de kostsammare rummen att renovera. Det beror på att våtrum behöver våtrumsmaterial och för att du är skyldig att anlita behöriga hantverkare som elektriker och VVS-montörer när du ska dra rör eller fixa med elen i badrummet när du renoverar.

I och med att badrumsrenovering är dyrt är det många som inte kan renovera. Men det många inte är medvetna om då är att det faktiskt finns budgetvänliga alternativ även när det kommer till att renovera badrummet. Här nedan får du några tips om en budgetvänlig badrumsrenovering.

Budgetvänliga material
Våtrumsmaterial som behövs för att förnya badrummet är kostsamma. Men du kan också hitta billigare alternativ med med https://badrumsrenoveringargöteborg.se. De flesta använder klinkers eller kakel när de ska göra om badrummets golv och väggar. Men om du har en mindre budget att röra dig med ska du välja bort kakel och klinkers i de dyrare prisklasserna. Välj istället exempelvis enklare kakel som är tillverkat av ett billigare material. Denna typ av kakel är som sagt enkel och därför kommer de oftast i en färg vilket är vitt. Men trots att kaklet är billigare så är det ett fullt fungerande kakel.

MålarfärgRäkna på renoveringEtt annat knep för att renovera badrummet med en budget är att använda målarfärg. Består badrummets väggar av färg eller plast kan du använda dig av våtrumsfärg och måla om väggarna. Tänk på att välja våtrumsfärg eftersom det är en sorts målarfärg som är framtagen för att de ska tåla den fuktiga och blöta miljön som uppstår i ett badrum. Förutom att du kan använda färg för att förnya väggarna kan du också passa på att måla om taket.

Förutom att du med hjälp av färg kan fixa både taket och väggarna kan du också måla om den badrumsinredning som består av trä, till exempel badrumsskåpen.

Nya inredningsdetaljer
Avslutningsvis kan du renovera billigt genom att köpa nya inredningsdetaljer. Du kan till exempel köpa en ny spegel eller sätta in en ny belysning. Andra exempel på saker du kan byta ut är duschens munstycke eller draperiet. Du kan också köpa en ny badrumsmatta, nya handdukar och köpa nya korgar för förvaring. Sedan finns det detaljer som gör badrummet mer trivsamt, till exempel fina ljuslyktor och krukor om du har växter i ditt badrum.